LifestyleWonen

Inspiratie voor de kinderkamer: themabehang

Het inrichten en versieren van een kinderkamer is gewoonweg een feestje op zich! Het toevoegen van leuke accessoires en een spetterend behang aan de muur geeft de kinderkamer een eigen persoonlijkheid. Het wordt een plek waar jouw kleintje zich helemaal thuis en geborgen voelt en waar hij zijn fantasie op de loop kan laten gaan.

Een van dé manieren om een fantasievolle kinderkamer te realiseren, is het gebruik van themabehang. Van een onderwaterwereld tot spannende jungle avonturen, deze behangthema’s zijn niet alleen een streling voor het oog, maar prikkelen ook de creativiteit en nieuwsgierigheid van je kind. In deze blog zet ik vier prachtige behangthema’s van Johnny Wallpaper in de schijnwerpers. Elk thema heeft zijn eigen unieke charme en karakter, perfect om die droomkamer voor elk kind te realiseren.

Dino behang voor de stoere kinderkamer

Dit betoverende behang neemt je mee op een reis terug in de tijd, naar een landschap bezaaid met gigantische botten, weelderige jungles en machtige dinosaurussen die tot leven lijken te komen. Van de indrukwekkende Tyrannosaurus Rex tot de vriendelijke Brachiosaurus, elk detail van het behang vertelt een verhaal en prikkelt de verbeelding van je kind.

themabehang dino's voor de kinderkamer

Jungle kamer voor avonturiers

Stel je voor: je opent de deur naar de jungle en betreedt een wereld vol avontuur en verwondering, recht in de kinderkamer van je kleintje. Met jungle themabehang transformeer je die ruimte tot een levendige en kleurrijke omgeving waar de verbeelding van je kind tot leven komt. Een weelderige jungle vol exotische dieren, wegwijzers naar onbekende bestemmingen en geheime verborgen schatten wachten op ontdekking.

avontuurlijk junglebehang voor de kinderkamer

Tip: heb je gekozen voor een heel drukke muur waar veel gebeurt, hou dan de meubels en de accessoires zo neutraal mogelijk of alles in dezelfde basiskleur. Denk dus aan hout, wit of 1 kleur die ook in het behang voorkomt.

Een betoverende onderwaterwereld

Dit adembenemende behang neemt je mee op een reis naar de diepten van de oceaan, waar betoverende zeemeerminnen zwemmen, nieuwsgierige dolfijnen ronddartelen en geheimzinnige octopussen hun tentakels uitstrekken. Elke duik in deze onderwaterwereld onthult een schat aan verborgen schatten en wonderen. Hierdoor wordt je kind aangemoedigd om te verkennen en te fantaseren.

themabehang met onderwater dieren

Tip: Vind je een hele muur in een bepaald thema te overweldigend voor je kind, maar wil je van de muur wel echt een eyecatchermaken? Met een behangcirkel kinderkamer zet je de kamer van je kind vliegensvlug in het gewenste thema. En verschuift zijn voorkeur, dan is het een kwestie van een nieuwe behangcirkel in plaats van een volledig nieuw behang.

Een behangcirkel om een kinderkamer snel een thema aan te geven

Behang met schattige bosvriendjes

Met bosdieren themabehang kunnen je kleintjes zich voorstellen dat ze avonturiers zijn die het bos verkennen, vrienden maken met de dieren en geheime schatten ontdekken die verscholen liggen tussen de bomen. Het is een inspirerende en educatieve muur die niet alleen plezier biedt, maar ook de liefde voor de natuur en het verlangen naar ontdekking van je kinderen stimuleert.

themabehang met bosdieren

Tip: Zorg voor een verzameling knuffeldieren, zodat het lijkt alsof de konijntjes en hertjes uit het bos de kamer ingelopen zijn. Zo wordt de kinderkamer een speelplek om nooit te vergeten.

Ik hoop je hiermee wat inspiratie te hebben gegeven voor een prachtige thema kinderkamer, waarbij het behang terecht de eyecatcher is.

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *