TuinWonen

Trots de geboorte aankondigen met een geboortebord

Een baby verwelkomen is een van de meest vreugdevolle momenten in het leven, en wat is er nu beter dan dit bijzondere moment met de hele wereld te delen? Het plaatsen van bijvoorbeeld een geboortebord in de tuin of een raamsticker aan je raam is een fantastische en leuke manier om de komst van je kleintje aan te kondigen. Bovendien zijn er talloze mogelijkheden om dit persoonlijk te maken en met stijl te doen. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van geboorteaankondigingen en raamstickers, inclusief enkele handige tips en tricks. Dus, laten we beginnen!

Waarom een geboortebord in de tuin?

Het hele gebeuren rond die schattige geboorteborden in de tuin is eigenlijk niet zo oud als je zou denken. In feite heeft deze moderne traditie niet echt een specifieke historische afkomst. Terwijl het aankondigen van een nieuwe baby een traditie van eeuwen is, zijn die leuke geboorteborden zoals we die nu kennen vrij recent een hit geworden.

Het idee van een geboortebord voor in de tuin met de naam van de pasgeborene, de geboortedatum, het gewicht en de lengte begon waarschijnlijk pas in de afgelopen paar decennia populair te worden. Het is een soort cultureel fenomeen dat organisch is ontstaan en nog steeds evolueert.

Het mooie van deze borden is dat ze een geweldige manier zijn geworden om de blijde komst van een nieuwe baby te vieren en te delen met vrienden, familie en de hele buurt. Dus, hoewel deze traditie nog jong is in vergelijking met veel andere, heeft ze toch een speciale plek veroverd in onze harten en tuinen.

Waarop moet je letten bij het kiezen van een geboortebord?

 • Ontwerp en Stijl: Kies een ontwerp en stijl die bij jouw persoonlijkheid en smaak past. Van klassiek tot modern, de opties zijn eindeloos. Veel geboorteborden hebben een speelse vormgeving zoals een dier.
 • Materiaal: Denk goed na over het materiaal van het bord en hoe goed het bestand is tegen weersomstandigheden. Je wilt dat het bord er lang goed uitziet, zelfs bij regen of felle zonneschijn. Ga je zelf een geboortebord maken, dan doe je dat het makkelijkste van hout en zorg er dan voor dat je het heel goed aflakt.
 • Grootte: Bepaal de juiste grootte van het bord op basis van waar je het wilt plaatsen. Zorg ervoor dat het goed zichtbaar is, maar niet te overheersend. En natuurlijk, zorg ervoor dat het niet in de weg staat voor voetgangers of verkeer.
 • Bevestiging: Controleer of je het bord stevig kunt bevestigen. Een stevige standaard of een goede verankering in de grond is belangrijk om te voorkomen dat het bord omvalt of beschadigd raakt. En je wilt al helemaal niet dat je geboortebord en de mogelijke versiering eromheen door de straat vliegt na een flinke rukwind.
 • Leesbaarheid: Als het geboortebord vanuit meerdere richtingen zichtbaar moet zijn, overweeg dan om een bord te kiezen dat aan beide zijden bedrukt is, zodat het vanuit elke hoek leesbaar is. Maak de letters op het bord niet te klein, want mensen moeten het van een afstand kunnen lezen. Overweeg om traditionele kleuren te gebruiken als blauw en roze om aan te geven wat het geslacht is van je baby. Veel namen zijn tegenwoordig voor zowel jongetjes als meisjes te gebruiken.
 • Budget: Houd rekening met je budget. Geboorteborden variëren in prijs, afhankelijk van het ontwerp, de grootte en de materialen. Bepaal van tevoren hoeveel je bereid bent uit te geven en zoek binnen dat budget naar de beste opties.

Raamstickers: voor wanneer je minder ruimte hebt

Misschien heb je geen voortuin of wil je het gewoon wat subtieler aanpakken. In dat geval is een raamsticker of een geboortebord voor het raam een geweldige optie. Deze kunnen in diverse ontwerpen en maten worden gekozen en zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen zonder dat je ramen beschadigd raken uiteraard.

Dus, als je de geboorte van je baby op een stijlvolle en coole manier wilt vieren zonder een groot bord in de voortuin te zetten, geef raamstickers en geboorteborden aan het raam dan zeker een kans.

Nog even een lijst met leuke manieren om een geboorte aan te kondigen:

 1. Geboortebord in de voortuin: Plaats een geboortebord met de naam van de baby, geboortedatum en andere details in de voortuin.
 2. Raamstickers en Raamborden: Bevestig raamstickers of raamborden met de aankondiging aan de ramen van je huis.
 3. Decoratieve banners: Hang een speciale banner of vlag met een felicitatiebericht aan de voorgevel of in de tuin.
 4. Babynaam op de deur: Hang een decoratief naambord met de naam van de baby op de voordeur.
 5. Kleurrijke ballonnen: Plaats een boog van ballonnen voor de deur of in de tuin.
 6. Verlichting: Gebruik buitenverlichting om de geboorte aan te kondigen, vooral ’s nachts.
 7. Mega opblaasbaby: zet een mega grote opblaasbare baby in de voortuin. Dan is de geboorte zeker niet te missen ?. Die kan je vast in de buurt ergens huren.
 8. Social Media: Deel de geboorte-aankondiging op je favoriete sociale media platforms met een schattige foto van de baby.
 9. Tuinversiering: Versier de tuin met tuinkabouters, bloemen of andere decoraties die de aandacht trekken.
 10. Kinderwagen in de voortuin: Plaats een kinderwagen in de voortuin met een pop of knuffel om de geboorte te symboliseren.
 11. Krijtbord of schoolbord: Schrijf de geboortegegevens van de baby op een krijtbord of schoolbord en zet dit voor het huis.
 12. Bellenblazen: Laat kinderen bellen blazen om de geboorte te vieren, wat een vrolijke sfeer creëert.
 13. Geboortefeest: Organiseer een klein feestje in de tuin om vrienden en familie te verwelkomen en de geboorte te vieren.
 14. Huisversiering: Versier de binnenkant van je huis met ballonnen, slingers en decoraties die de geboorte aankondigen.
 15. Fotocollage: Maak een fotocollage met babyfoto’s en aankondigingen en hang deze op in huis.
 16. Geboortetekst of gedicht: Schrijf een lief geboortegedicht of een persoonlijke boodschap en hang dit op in huis.
 17. Digitale geboorteaankondiging: Stuur een digitale geboorteaankondiging via e-mail naar vrienden en familie.
 18. Geboortekaartjes: Ontwerp en verstuur gepersonaliseerde geboortekaartjes met een mooie boodschap.
 19. Ballon in een doos: Verstuur een ballon in een doos naar familie en vrienden, waarbij de ballon omhoog stijgt wanneer de doos wordt geopend.
 20. Videobericht: Maak een videobericht met de baby en deel dit via e-mail of sociale media.

Ben je op zoek naar leuke manieren om de geboorte van jullie baby aan te kondigen rondom je huis, kijk dan eens bij Geboortebordwinkel. Daar hebben ze heel leuke ontwerpen en in allerlei prijsklassen.

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *