UitjesUitjes algemeen

Beautydag moeder dochter: een dagje samen genieten

Mijn dochter is onlangs 9 geworden en wilde voor haar verjaardag naar een beautydag voor moeder en dochter bij een echte beautysalon. Natuurlijk vond ik het een leuk idee, maar ik was wel een klein beetje verbaasd over haar wens. Mijn dochter is namelijk verre van een meisje meisje. Ze is eigenlijk best wel een stoere dame. Ze draagt het liefst broeken met een shirt of trui, is niet bang om vies te worden en vindt het heerlijk om na het paardrijden poep te scheppen en de loodzware kruiwagen weg te brengen. Uiteindelijk ben ik erachter dat haar wens voortkomt uit haar enthousiasme voor de meidenmiddagen die we hebben . Dan zet ik alle 3 mijn dochters met hun voeten in een teiltje water met een lekkere etherisch olie, masseer hun voeten en sluit af met nagellak.

Een leuk moeder dochter uitje: de beautysalon

Omdat ik niet wist of er wel beautysalons en/ of beautydagen voor kinderen bestonden, ben ik op het internet gaan kijken. Deze blijken er zeker te bestaan. Zo zijn er gespecialiseerde salons met zowel gewone behandelingen en beautyarrangementen als zeer luxe arrangementen die totaal over de top zijn. Ik zal jullie meenemen in de wereld van beautybehandelingen voor kinderen en ook kort de discussie die hierover is aanstippen.

Een beautydag met je kind: een overzicht

Kids Beauty Spa in Uitgeest

Deze salon geeft aan dat ze beauty en wellness bieden voor kinderen en tieners van 4 t/m 13 op basis van entertainment. Hun missie is kinderen een prettig en mooi gevoel te bieden en ze als popsterren te laten stralen. Bij deze salon kan je allerlei behandelingen,  arrangementen en party’s reserveren voor zowel jongens als meisje. En voor de kinderen die zich echt een popster willen voelen kunnen ze opgehaald worden met een limousine.

Omdat ik vooral geïnteresseerd ben in de moeder en dochter arrangementen heb ik deze wat uitgebreider bekeken. Deze salon heeft een leuk moeder dochter beautyarrangement met een high tea, manicure, pedicure en opmaken (totaal 100 euro).

Kidsbeautypark Raamsdonkveer

Kidsbeautypark is een professionele salon die is ingericht op kinderen en tieners van 3 t/m 16. Ze verzorgen zowel losse behandelingen voor kinderen als volwassen en hebben zeer veel verschillende beautyarrangementen waarvan de meeste gericht zijn op kinderfeestjes. Deze arrangementen zijn van gewoon tot zeer luxe. Ook hier kan je met een limousine worden opgehaald en zelfs bediend worden door medewerkers die verkleed zijn als prinsessen. Naast de kinderfeestje hebben ze ook 2 verschillende mama dochter arrangementen. Namelijk een met koffie, thee of limonade met iets lekkers, gezichtsbehandeling, visagie en manicure (totaal 80 euro) en een luxe met een high tea, gezichtsbehandeling, luxe pedicure behandeling, make up en een fotoshoot (totaal 155 euro). Beide arrangementen kan je uitbreiden met een diner, een goodiebag en personeel verkleedt als prinses.

Fancy Palace Rotterdam, Amsterdam en Almere

Fancy palace is schijnbaar de eerste beautysalon voor kinderen en tieners van 4 t/m 14 jaar die in Nederland geopend is. Hun doel is kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen door ze te verwennen en in de watten te leggen. In deze salon wordt gewerkt met hoogwaardige natuurlijke producten om kinderen te leren op een verantwoorde manier met huid en hoofd verzorging om te gaan.

Je kunt in een van de filialen terecht voor beautyfeestjes, arrangementen, workshops en losse behandelingen. Alles is hier uit te breiden met een fotoshoot, mode show , videoclip of de limousine ophaalservice.

Het moeder dochter arrangement van Fancy Palace

Het moeder  dochter arrangement bevat koffie, thee of limonade met iets lekkers manicure met nagels lakken, make up en haarstyling (totaal 75 euro). Dit arrangement is weer uit te breiden met een beautybag, fotoshoot, kleding en een fotoshoot.

Kleinere beautysalons voor beautykinderfeestjes

Naast deze, in mijn ogen wat grotere salons, vind ik ook veel kleinere salons die voornamelijk beautykinderfeestjes aanbieden. Zelf sprak mij een kleinere salon in Apeldoorn Lai’s kids and beauty place aan. Een salon van een moeder van 4 dochters die erg van tutten houdt. Je kunt daar zowel losse behandelingen, arrangementen als feestjes boeken. Bij de verschillende arrangementen kan mama voor een meerprijs alles meedoen. Zo heb je bijvoorbeeld een diamantarrangement voor moeder en dochter met een gezichtsbehandeling, manicure, make up en verkleden voor 70 euro.

Is een beautysalon voor kinderen wel gewenst?

Ik snap dat wanneer je met je kind naar een beautysalon gaat de vraag ontstaat of je hiermee niet een beeld creëert dat uiterlijk erg belangrijk is en dat kinderen aan een bepaald schoonheidsideaalbeeld moeten voldoen. Persoonlijk zie ik dat niet zo. Een bezoek aan een beautysalon zie ik puur als ontspanning en het krijgen van advies voor het gebruik van goede verzorgingsproducten. Goede verzorging van huid, haar en nagels betekent niet gelijk dat onze kinderen eruit moeten zien als de dunne dames op de catwalk.

Wanneer je als ouder met je kind naar een beautysalon gaat puur en alleen om een schoonheidsideaal na te streven dan is dat niet wenselijk. Maar dan denk ik zelf: als de beautysalons er niet zouden zijn, zouden ze dit ideaalbeeld dan niet op een andere manier nastreven?  En mogelijk kunnen de salons juist wat toevoegen door goede voorlichting te geven over producten die geschikt kunnen zijn voor de jonge kinderhuid.

En welk kind vindt het niet leuk om een keer in de watten gelegd te worden en omgetoverd te worden tot prinses. Mijn dochters vinden het superleuk om af en toe een zich verkleden tot een prinses. En ach, als die jurk een vlek of zelfs een scheur heeft, maakt het niet dat ze zich minder prinses voelen. Dus persoonlijk denk ik dat het vooral belangrijk is hoe je er als ouder mee omgaat.

Mijn conclusie voor nu…

Mijn dochter en ik gaan eens rustig kijken van welk moeder dochter arrangement wij straks gaan genieten. En tja die dag zal ze er vast super verzorgd uitzien, maar ik verwacht dat ze die dag erna gewoon weer onder de blubber zal zitten….

Redactie
Laatste berichten van Redactie (alles zien)

Redactie

Dit blog is geschreven door een van de bloggers uit ons team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *