Kinderfeestje

De leukste kinderfeestjes voor meiden

Als de verjaardagen van onze dochters er aan komen is het altijd brainstormen wie er op het kinderfeestje gaat komen en wat we gaan doen. Wat is nou een leuk kinderfeestje voor een meisje? De eerste vraag is, gaan we ergens naar toe of houden we het thuis. Nu vind ik het vooral bij jonge kinderen erg leuk om het kinderfeestje thuis te houden. Voor hen zijn kinderfeestjes vaak nieuw en al snel bijzonder. Daarnaast kan je thuis vrij simpel een heel leuk meiden verjaardagsfeestje organiseren. Als wij met de meisjes beslist hebben of we thuis blijven of ergens heen gaan, ga ik rondkijken of ik iets leuks kan vinden.

In deze blog zal ik mijn 10 leukste ideeën voor een kinderfeestje voor meisjes beschrijven.

De 10 leukste kinderfeestjes voor meiden

Creatieve kinderfeestjes voor meiden thuis

Voor een creatief kinderfeestje voor meisjes kan je zowel kiezen voor een feestje thuis als buitenshuis. Thuis valt te denken aan het versieren van een fotolijstje, mozaïeken van een spiegel, sieraden ontwerpen, een shirt beplakken en beschilderen, etc. Voor een creatief feestje thuis is op internet veel te bestellen of is er bij de Action ook voldoende voor een klein prijsje te koop. Ben je zelf minder creatief of heb je gewoon geen zin in al dat gedoe in je huis dan zijn er ook zeer veel creatieve workshops te boeken. In een snelle zoektocht kom ik tegen: speksteen-hanger maken, trendy tas ontwerpen, dromenvangers maken, boetseren en ga zo maar door. Google even op creatief kinderfeestje in jouw stad of gemeente en er zullen voldoende opties verschijnen.

GPS speurtocht: ook een leuk kinderfeestje voor meisjes

Afgelopen verjaardag wilde mijn dochter heel graag een gps speurtocht. Nu ben ik daarvoor op internet gaan zoeken.  Indien je dit buitenshuis wil gaan doen kan je op verschillende plekken een gethematiseerde gps speurtocht regelen. Echter was er bij ons in de buurt geen speurtocht te vinden die geschikt was voor kinderen van 8 jaar. Nu konden we in de buurt zelf een speurtocht uitzetten met leuke opdrachten onderweg, maar dat was geen gps speurtocht wat de grote wens was.

Uiteindelijk stuitte ik op een hele leuke en simpele app genaamd Troovie. Hiermee kan je vanuit je luie stoel heel simpel op elk gewenste locatie een superleuke speurtocht met voorbedachte of eigen bedachte opdrachten maken. De afstand, het aantal opdrachten en de duur kan je gewoon zelf bepalen en ook is er keuze uit een aantal thema’s. Wat wel belangrijk is, is dat je voor deze speurtocht één of meerdere  (oude) telefoons of tablets hebt. Want deze gebruiken de kinderen als kompas om van de ene opdracht naar de andere te gaan. Mijn dochter en de kindjes die ze had uitgenodigd, waren zeer enthousiast aan het speuren.

High tea kinderfeestje

Dit kan je zowel bij jezelf thuis organiseren als uitbesteden aan een organisatie die dit op een eigen locatie organiseert. Kies je er voor om dit thuis te doen dan kan je beginnen met het versieren  van  een mok die later als theebeker kan dienen. In plaats van of ernaast kunnen de kinderen zelf van oude kommetjes, kopjes en bordjes een etagère maken door ze op een creatieve manier met een lijmpistool aan elkaar te plakken. Bij een kringloop winkel is vaak tweedehands servies te vinden. Voor de high tea zelf kan je de kinderen sandwiches, wraps en  scones laten beleggen en eventueel zelf cupcakes, popcakes en koekjes laten bakken. Zijn alle hapjes gereed, dek dan met de kinderen mooi de tafel en ga genieten van de hapjes en de thee uit een eigen gemaakte mok.

Ravotten in de binnenspeeltuin

Mijn dochters zijn al met veel feestje naar een binnenspeeltuin geweest. Het is niet heel origineel, maar zij zijn daar zeer enthousiast over, want was is er leuker dan met een groepje vriendjes en vriendinnetjes lekker spelen en ravotten. Binnenspeeltuinen hebben vaak een speciaal kinderfeestjesarrangement. Dit arrangement bevat over het algemeen een gereserveerde tafel, limonade, patat of pannenkoeken en een aardigheidje voor de jarige. Soms mag je een eigen verjaardagstaart meenemen, maar meestal kan je die alleen ter plekke reserveren.

Ga voorafgaand aan de binnenspeeltuin bijvoorbeeld een uurtje bowlen als die mogelijkheid er is. Dan heb je net een wat completere invulling van je middag.

Kasteelfeestje: een leuk meidenfeestje

Is er bij jullie een kasteel in de buurt dan is het ook leuk om daar je kinderfeestje te vieren. Veel kastelen organiseren feestjes waarbij kinderen zich mogen verkleden tot ridder, prinses of hofdame. In het kasteel wordt dan een avontuur beleefd middels een speurtocht of rondleiding met opdrachten. Onlangs zijn we met onze dochters, in het kader van het sprookjesfestival wat iedere herfstvakantie in Arnhem georganiseerd wordt, naar een verjaardagsfeestje van een prinses in kasteel Doornenburg geweest. Onder het mom van een zoektocht naar een ridder die vermist was, vond een speurtocht/rondleiding door het kasteel plaats. Onze dochters waren zeer enthousiast. 

Google op kinderfeestje in kasteel en je krijgt een flinke lijst

Modefeestje bij Shoeby: voor kleine fashionista’s

Is jouw dochter een kleine fashionista? Dan is een kinderfeestje bij een van de shoeby winkels mogelijk een idee. Alle kinderen mogen een prachtige outfit uitkiezen, hun haren en nagels worden gedaan en het feestje wordt afgesloten met een echte modeshow, waar de ouders naar mogen komen kijken. De kinderen zullen zich tijdens dit feestje echte modellen voelen.

Ben je zelf handig met een fotocamera, maak dan professionele modefoto’s die je later naar de mama’s mailt. Of huur een uurtje een goede fotograaf uit jouw buurt in.

Paardenfeestje voor meisjes

Heel veel meisjes zijn dol op paarden zo ook mijn dochters. En wat is er dan leuker om je dochter te verrassen met een paardenfeestje. Tegenwoordig organiseert bijna elke manage wel een kinderfeestje. Tijdens zo’n kinderfeestje maken de kinderen vaak kennis met paarden/pony’s, kunnen ze deze poetsen en versieren en eindigen ze met een ritje. Het aanbod is afhankelijk van de manage bij jou in de buurt. Bij ons in Arnhem zit een stichting Sunflower Ranch die hele leuke kinderfeestje organiseert met paarden. Mogelijk zit er ook bij jou in de buurt een stichting die zoiets organiseert. Dan steun je met je feestje ook nog eens een goed doel.

Parfumfeestje

Op verschillende sites zijn complete pakketten te bestellen voor een geslaagd parfumfeestje. Deze pakketten bevatten zowel  alle toebehoren om een eigen parfum te ontwikkelen als om de parfumflesje mooi te verpakken in een eigen doosje. Bij het pakket wat bijvoorbeeld te bestellen is bij jojoli  gaan de kinderen eerst een proefmonster maken door verschillende parfumoliën te mengen. Zijn ze tevreden over de geur dan kan het echte parfumflesje gemaakt worden. Tenslotte kan er geknutseld worden aan een doosje. Ieder kind gaat uiteindelijk naar huis met een prachtig eigengemaakte parfum.

» Lees hier: hoe maak je kinderparfum

Themafeestje voor meisjes

Wil je voor je dochter een echt themafeestje organiseren? Bedenk dan van tevoren een passend thema zoals bijvoorbeeld prinsessen, zeemeerminnen, frozen, etc. Haal vervolgens alle benodigdheden zoals tafelkleed, servetten,  bordjes, bekertjes, slingers, ballonnen en  uitdeelzakjes in dat thema. Zorg ook dat de uitnodiging in het thema zijn. Lijkt het jullie leuk om alle genodigden als prinses verkleed te laten komen, zet dit dan in de uitnodiging.

Tijdens het feestje kan je gewoon verschillende activiteiten organiseren maar geef dit dan de naam vanuit het thema. Vier je bijvoorbeeld een Frozen feestje noem dan blik gooien sneeuwbal werpen. Ga je tijdens een prinsessenfeestje knutselen, versier dan een spiegel onder de naam spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Vind je het lastig om alles zelf te bedenken dan kan je ook gewoon themakisten huren. In Arnhem kan dit bijvoorbeeld bij De Verkleedkist, maar in heel veel steden zitten vergelijkbare organisaties Hierin zit over het algemeen een draaiboek met uitgewerkte ideeën voor uitnodigingen, het versieren van de kamer, themaspelletjes, traktaties en soms zelfs met verkleedkleren voor iedereen. Dus dan heb je je eigen thema feestje thuis zonder al te veel voorbereidingswerk.

Wetenschapsfeestje: ook leuk voor meiden

Is je dochter een echte onderzoeker en vindt ze het leuk om slijm, een regenboogbuisje of een stuiterbal  te maken of gewoon iemands haar rechtovereind te laten zetten. Dan is het leuk om een Mad Science professor thuis of op een andere locatie uit te nodigen. Deze te gekke professor gaat dan de kinderen kennis laten maken met wetenschap en techniek. Iedereen gaat zelf experimenteren en er wordt altijd iets gemaakt wat mee naar huis genomen kan worden. Een kinderfeestje van Mad Science is origineel en spectaculair.

Dit is overigens ook een leuk kinderfeestje voor jongens. Meer inspiratie nodig voor jongensfeestjes? Kijk hier voor: leukste kinderfeestjes voor jongens

Hopelijk heb je voldoende inspiratie voor een te gek meiden kinderfeestje. 

Lees ook: een kinderfeestje organiseren doe je zo

Redactie
Laatste berichten van Redactie (alles zien)

Redactie

Dit blog is geschreven door een van de bloggers uit ons team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *