KinderfeestjeSpelletjes

5 leerzame cadeautjes voor jouw kinderen

Staat er weer een verjaardag om de hoek? Of wil je gewoon een leuk kleinigheidje geven? Dan is het natuurlijk altijd leuk om een cadeau te geven waar een kind ook iets van kan leren! Natuurlijk moet een leerzaam cadeau nog steeds leuk zijn, daarom hebben wij de leukste leerzame cadeautjes voor jou op een rijtje gezet!

Wetenschap kits

Een echt uniek en heel leerzaam cadeau is om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en techniek, dit is namelijk heel goed voor kinderen om er begrip van te krijgen. Bij speelgoedwinkels zie je soms kindveilige chemie-experimenten kits waarmee kinderen meer over chemie kunnen leren. Ook een microscoopset kan heel leuk zijn om al vroeg te ontdekken hoe de wereld precies in elkaar zit!

Bouwpakketten 

Bouwpakketten zijn ideaal om kinderen te helpen hun motoriek te ontwikkelen. Op Speedcube.nl vind je ontzettend veel soorten bouwpakketten van verschillende niveaus. Begin klein met bijvoorbeeld Duplo en andere grovere sets. Is je kind al wat ouder of toe aan iets nieuws? Houten modelbouw is dan een perfect cadeau om je kind bezig te houden! Is zelfs dat niet moeilijk genoeg? Gelukkig zijn er ook pittige pakketten beschikbaar bij Speedcube die zelfs volwassenen kunnen laten zweten.

Puzzels en andere breinbrekers

Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt bij een leerzaam cadeau, is een puzzel. Puzzels worden al honderden jaren gebruikt door kinderen en volwassenen en zijn erg behulpzaam voor de ontwikkeling van een kind. Het fijne aan puzzels is dat ze in allerlei niveaus komen, zodat er voor iedereen wel een leuke puzzel te vinden is.

Zijn puzzels net iets te saai voor jou? Gelukkig zijn er vele andere breinbrekers die misschien meer jouw smaak zijn. Denk aan spellen zoals IQ Six Pro of doosjes die onmogelijk zijn om open te maken! Er zijn echt zo veel soorten unieke breinbrekers waarvan je nog nooit hebt gehoord. Zo blijft het altijd spannend en leerzaam.

Boeken

Een goed boek is nooit een verkeerd cadeau. Sommige kinderen lezen door boeken alsof hun leven ervan afhangt. Dan weet je sowieso al dat dit een goed cadeau is, maar wat als je kind niet zo van lezen houdt? Je kunt dan proberen een leerzaam magazine aan te bieden of ze overhalen om toch een boek te lezen. Meestal, als ze eenmaal in het boek zitten, willen ze het ook graag afmaken. Boeken zijn echt leerzaam en helpen je kind leesvaardigheid te ontwikkelen, wat hen enorm helpt op school.

Creatieve leerzame cadeautjes

Naast wetenschap, motoriek en leesvaardigheid is er nog een vaardigheid die echt heel belangrijk is om te oefenen: creativiteit! En gelukkig zijn hier ook weer ontzettend veel opties voor. Vaak beginnen kinderen met schilderen en tekenen. Leren omgaan met verschillende kleuren en binnen de lijntjes tekenen is ontzettend belangrijk voor een kind. Daarna kun je wat moeilijkere knutselprojecten uitproberen, zoals sieraden maken. Maar het allerleukste cadeau? Een muziekinstrument! Je kind leert niet alleen muziek maken, maar krijgt ook meer zelfvertrouwen, verbetert hun geheugen en maakt kennis met andere culturen.

Welke leerzame cadeautjes je ook kiest van deze lijst, je weet zeker dat je altijd een leuk en uniek cadeau hebt uitgekozen!

Lees ook: leerzame spelletjes van Smart Games

Gastblogger
Laatste berichten van Gastblogger (alles zien)

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. Ook een gastblog insturen? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *