Gezondheid

Dit is hoe je als drukke moeder toch even lekker kunt ontspannen

Als drukke moeder is het soms een hele uitdaging om tijd voor jezelf te vinden. Tussen het jongleren met de dagelijkse taken door, is het makkelijk om jezelf te verliezen in de constante stroom van verantwoordelijkheden. Het is echter belangrijker dan ooit om juist dan af en toe even te ontspannen en aan jezelf te denken. In dit artikel delen we enkele eenvoudige, maar effectieve manieren om als drukke moeder toch even lekker te ontspannen!

Gun jezelf een dagje weg

Een van de beste manieren om als drukke moeder te ontspannen, is door jezelf een dagje weg te gunnen. Dit kan een spa-dag zijn, een shopuitje met vriendinnen, of gewoon een rustige dag in de natuur. Het belangrijkste is dat je even weg bent van de dagelijkse sleur en tijd neemt voor je eigen welzijn. Door jezelf een moment van rust te gunnen, kun je je batterijen opladen en met hernieuwde energie terugkeren naar je gezin. Of ga lekker een wijntje drinken met je vriendinnen, om te ontspannen. Als je dan toch op zoek bent naar een goede wijn, om te drinken met je vriendinnen is Astrid en Thérèse echt een aanrader om naar te kijken.

Gun jezelf een glas wijn en een warm bad

Een ander geweldige manier om even te ontspannen als drukke moeder, is door jezelf een glas wijn te gunnen. Het is oké om af en toe te genieten van een goed glas wijn en te ontspannen. Zet wat rustgevende muziek op, steek wat kaarsen aan, neem een warm bad en de tijd om te genieten van je favoriete wijn. Als je nog op zoek bent naar een luxe wijnmerk voor een goede prijs is Astrid Joosten misschien wat voor jou. Een beetje ontspanning kan wonderen doen voor je gemoedstoestand en stressniveau. Laat de stress achter in bad!

Vergeet jezelf niet hè

Als drukke moeder is het gemakkelijk om jezelf te vergeten te midden van alle verantwoordelijkheden. Maar het is van vitaal belang om aan jezelf te denken en voor je eigen welzijn te zorgen. Of het nu gaat om het lezen van een goed boek, het luisteren naar je favoriete muziek of het bijhouden van een hobby, het is belangrijk om regelmatig tijd vrij te maken voor de dingen die jou gelukkig maken. Vergeet niet dat je ook een individu bent, los van je rol als moeder. Ben je een lezer en heb je een e-reader denk dan eens aan een abonnement op Kobo. Je kan dan onbeperkt lezen voor nog geen 10 euro per maand.

Verwen jezelf met een lekker gerecht

Ten slotte, een eenvoudige manier om als drukke moeder even te ontspannen, is door jezelf te verwennen met een lekker gerecht. Kook iets speciaals voor jezelf, of bestel je favoriete afhaalmaaltijd. Neem de tijd om te genieten van elke hap en wees niet bang om echt te genieten van het eten. Soms kan een smakelijke maaltijd een simpele manier zijn om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag. En beter nog… maak een afspraak met je beste vriendin in jullie favoriete restaurant om bij te kletsen. Dat is echt het beste van 2 werelden.

Je moet maar zo denken: een moeder die af en toe aan zichzelf denkt en zorgt voor haar me-time is een gelukkig moeder. En gelukkige moeders maken gelukkige kinderen 😉

Gastblogger

Gastblogger

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. Ook een gastblog insturen? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *