Recepten

Lekkere én leuke Paashapjes voor de Paasbrunch

Ik vind Pasen één van de leukste feesten van het jaar. Natuurlijk door alle symboliek, zowel religieus als niet religieus, maar vooral doordat met Pasen officieus echt het voorjaar begint. In mijn tijd op de “lagere school” hadden we Paasvakantie. En na de Paasvakantie gingen de winterkleren in de ban en mochten we lekker de zomerjas aan.

En bij zo’n mooi feest horen mooie en lekkere Paashapjes. Vergeleken met kerst zijn de hapjes lichter en luchtiger. Alleen al door er naar te kijken word je vrolijk! Op Pinterest staan zoveel mooie ideeën voor smakelijke gerechtjes voor ontbijt, brunch of lunch en lekkere tussendoortjes. Dus daar komt mijn inspiratie vandaan.

Lekkere hapjes voor Pasen

1. Fruitspiesjes voor Pasen: heel eenvoudig maar o zo leuk en lekker

Met uitsteekvormpjes in paasthema kun je bijvoorbeeld uit meloen mooie vormpjes maken. Prik deze met wat druifjes op een spiesje en klaar ben je. De uitsteekvormpjes zijn nu te koop bij Wibra. 4 stuks voor 1 euro. Leuk om te serveren met slagroom en spikkels.

2. Hol Paasei gevuld met chocolademousse

Dit is wel echt een heerlijk toetje. Lekker om te vullen met chocolademousse zoals in dit recept. Maar vullen met tobleronemousse lijkt mij een fijne variatie. Klik op de link onder de afbeelding voor het recept.

Check voor het recept: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/20371/paaseieren-gevuld-met-chocolademousse

3. Paastaart met slagroom en advocaat

Advocaat met slagroom. Het klinkt als een drankje op een verjaardag van een tachtigjarige. Maar stiekem is het heel erg lekker als je het verwerkt in gerechten. Zoals in deze taart. Makkelijk te maken, iedereen kan het. En snel klaar. Klik op de link onder de afbeelding voor het recept.

Klik op de link voor het recept: https://www.savorysweets.nl/pasen/recept-paastaart-met-slagroom-en-advocaat/

4. Gemarineerde kipspiesjes met mangodip

Uiteraard mogen ook hartige hapjes niet ontbreken bij een Paasbrunch. Deze is net zo vrolijk geel als veel andere Paasgerechten. Snel klaar en heerlijk bij een paasbrunch of bij de borrel. Wil je het recept, klik dan op de link onder de afbeelding.

Wil je het recept van deze kipspiesjes klik dan: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/77828/gemarineerde-kip-spiesjes-met-mangodip

5. Een geel soepje met Pasen

Persoonlijk ben ik er het hele jaar gek op. Maar in het voorjaar en in de zomer is deze soep helemaal niet te versmaden: Maissoep met kokos en gerookte kip. Een mooie opening van de paasbrunch. Stel je toch eens voor dat je lekker in de tuin kunt starten met dit frisse maar warme soepje als Pasen laat is in het jaar. Dan haal je net het laatste beetje kou uit de lucht. Voor het recept van Francesca Kookt klik je op de link onder de afbeelding.

Het recept van Francesca Kookt vind je hier: https://www.francescakookt.nl/maissoep-met-kokos-en-gerookte-kip/

6. Kaneelrolletjes mogen niet ontbreken tijdens Pasen

Net wat anders dan een standaard croissant. Rol het croissantdeeg uit en bestrooi ze met kaneel en suiker. Snijd er vervolgens rolletjes van. Je kunt ze nog extra lekker maken door er glazuur over heen te druppelen.

7. Gevuld Paasbrood met eiersalade

Nog een recept met croissantdeeg: een gevuld brood. In dit geval, hoe toepasselijk, gevuld met eiersalade. Jammie. Verse scharreleitjes van onze eigen kippetjes en aan de slag! Krijg je niet trek als je dit paasbrood met eiersalade ziet? De link naar het recept staat onder de afbeelding.

Bekijk het recept hier

8. Paastraktatie: peperkoekhuisje met vogeltje

Ik vind deze echt te schattig. Als traktatie kende ik ze al wel, maar nog niet als paashapje. Door het toevoegen van slechts één zo’n schattig kuikentje is het helemaal geschikt voor de paasbrunch.

Dit waren 8 o zo lekkere paashapjes. Welke ga jij serveren tijdens het Paasweekend?

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

2 thoughts on “Lekkere én leuke Paashapjes voor de Paasbrunch

 • Goedemiddag,

  Wat een ontzettend leuke ideen voor de pasen, maaar bij het begin plaatje van een ” monster” in een glas daar kan ik geen recept van vinden. Heb je die nog?
  Alvast dank
  Ira

  Beantwoorden
  • Ik zie geen monster in een glas staan Ira.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *