Kinderfeestje

Help, ik moet een kinderfeestje organiseren

Het is weer zover. Je zoon of dochter is bijna jarig en wil weer een kinderfeest. Niet zomaar een feestje natuurlijk. Nee….. Dit feestje moet echt veel stoerder zijn dan bij Bas, veel leuker dan bij Kristen of veel cooler dan bij Martijn. Kortom het kinderfeestje moet het leukste feestje van het jaar worden. En jij moet dat maar even regelen.

Gelukkig is er genoeg te kiezen als het op kinderfeestjes aankomt. Zo veel zelfs, dat je eigenlijk door de bomen dat bewuste bos niet meer ziet. Hoog tijd voor een “Hoe organiseer ik het tofste kinderfeest” handleiding dus.

» Lees hier: leuke kinderfeestjes voor meiden en de leuke kinderfeestjes voor jongens

Hoe organiseer ik het tofste kinderfeestje?

Ik ben iemand die werkt met lijstjes, dus sorry ook jullie moeten eraan geloven. Een lijstje geeft namelijk veel overzicht. En mijn tip: maak het lijstje samen met je zoon/dochter. Neem hier lekker even de tijd voor. Ga samen met wat drinken en een koekje aan de keukentafel om de vragen van mijn lijstje te beantwoorden.

 • Wie komen er?
  • Alleen jongens of meisjes of juist een gemengde groep?
  • Welke leeftijd?
  • Zijn het actieve (drukke) kinderen of juist rustig?
 • Hoeveel kinderen mogen er komen?
 • Wanneer vier je het feest?
 • Waar vier je het feest?
  • Thuis of juist buitenshuis

Dat viel wel mee toch?

Kinderfeestje op maat

De vragen hierboven stel ik natuurlijk niet zomaar. Uit ervaring weet ik dat je het feestje beter kunt afstemmen op wie er gaan komen om het feest te laten slagen. Het gaat simpelweg niet werken als je drukke kinderen aan een knutseltafel gaat zetten. Je zult zien dat ze al snel de boel op stelten gaan zetten. Of probeer een groep 5 jarigen maar eens een film van 2 en half uur te laten kijken. Organiseer dus een kinderfeestje op maat, zo hebben de kinderen de tijd van hun leven en jij kan dan ook zonder stress genieten!

Themafeest

Een eigen blokje voor themafeesten, omdat een themafeest voor jongere kinderen echt geweldig is. En een themafeest hoeft echt niet duur te zijn. Zo zijn er diverse websites waar je gratis uitnodigingen kunt uitprinten bijvoorbeeld Kinderfeestje-thuis of Party-kids. Ook je versieringen in huis kun je tegenwoordig helemaal in thema kopen. Op internet vind je veel winkels die dit verkopen, maar ook bij de speelgoedwinkels is tegenwoordig veel te koop. Vraag, om het af te maken, de kinderen in stijl te komen. Vraag bij een prinsessenfeest of de meisjes in hun mooiste jurk willen komen. Vraag bij een piratenfeest of de jongens met ooglap willen komen (echt dan wel geschminkt).

Verkleedkleren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf voor verkleedkleding te zorgen. In heel Nederland zijn er bijvoorbeeld bedrijven die verkleedkisten verhuren. Maar bedenk dat kinderen eigenlijk helemaal niet zoveel verwachten, met een beetje fantasie en wat schmink kom je al heel ver. En het resultaat: allemaal blije gezichten!

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *