Opvoeding

Sterrenbeeld van je kind en de karaktereigenschappen

Ben jij nieuwsgierig of het sterrenbeeld van je kind en de karaktereigenschappen die hieraan worden toebedeelt, kloppen met hoe jouw kind in elkaar steekt? Misschien heb je na het lezen van dit blog een soort aha momentje. Dus daar komt zijn artistieke talent vandaan of haar onafhankelijke karakter klopt precies met haar sterrenbeeld.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende sterrenbeelden en de karaktereigenschappen die daarbij horen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Steenbok zijn vaak serieus, ambitieus en verantwoordelijk. Ze hebben een sterke behoefte aan structuur en kunnen soms wat terughoudend zijn. Steenbok-kinderen zijn vaak heel volhardend en hebben een sterk gevoel voor discipline.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Waterman zijn vaak origineel, onafhankelijk en vrijdenkend. Ze hebben een sterke behoefte aan vrijheid en kunnen soms wat eigenzinnig zijn. Waterman-kinderen zijn vaak heel creatief en hebben een brede interesse in verschillende onderwerpen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Vissen zijn vaak gevoelig, artistiek en dromerig. Ze hebben een rijke verbeelding en kunnen soms wat introvert zijn. Vissen-kinderen zijn vaak heel empathisch en hebben een sterke verbinding met de natuur.

Ram (21 maart – 19 april)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Ram zijn vaak energiek, assertief en impulsief. Ze hebben veel lef en zijn niet bang om risico’s te nemen. Ram-kinderen zijn vaak onafhankelijk en kunnen soms wat eigenwijs zijn.

Stier (20 april – 20 mei)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Stier zijn vaak geduldig, betrouwbaar en stabiel. Ze zijn vaak vastberaden en kunnen soms wat koppig zijn. Stier-kinderen houden van comfort en hebben vaak een sterke behoefte aan veiligheid en stabiliteit.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen zijn vaak nieuwsgierig, sociaal en communicatief. Ze hebben veel verschillende interesses en kunnen soms wat rusteloos zijn. Tweelingen-kinderen hebben vaak een grote verbeelding en zijn creatief.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Kreeft zijn vaak gevoelig, zorgzaam en emotioneel. Ze hebben een sterke behoefte aan veiligheid en geborgenheid en kunnen soms wat verlegen zijn. Kreeft-kinderen zijn vaak heel intuïtief en hebben een sterke band met hun familie.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Leeuw zijn vaak zelfverzekerd, creatief en expressief. Ze hebben veel zelfvertrouwen en zijn niet bang om in de spotlights te staan. Leeuw-kinderen zijn vaak heel enthousiast en hebben een sterke persoonlijkheid.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Maagd zijn vaak perfectionistisch, analytisch en georganiseerd. Ze zijn vaak heel precies en kunnen soms wat kritisch zijn. Maagd-kinderen zijn vaak heel intelligent en hebben een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. Je mag je kind een beetje uitdagen door hem of haar de boel de boel te laten.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Weegschaal zijn vaak sociaal, charmant en diplomatiek. Ze hebben een sterke behoefte aan harmonie en kunnen soms wat besluiteloos zijn. Weegschaal-kinderen zijn vaak heel artistiek en hebben een goed gevoel voor esthetiek.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen zijn vaak intens, gepassioneerd en mysterieus. Ze hebben een sterke wilskracht en kunnen soms wat jaloers zijn. Schorpioen-kinderen zijn vaak heel intuïtief en hebben een sterke intuïtie.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Kinderen geboren onder het sterrenbeeld Boogschutter zijn vaak avontuurlijk, optimistisch en vrijheidslievend. Ze hebben vaak veel energie en houden van nieuwe ervaringen en uitdagingen. Boogschutter-kinderen zijn vaak heel nieuwsgierig en hebben een brede interesse in verschillende onderwerpen.

Elk kind is uniek, dus staar je niet blind op een sterrenbeeld

Het is belangrijk om te onthouden dat de sterrenbeelden slechts een indicatie geven van de karaktereigenschappen van je kind. Elk kind is uniek en kan verschillende eigenschappen hebben die niet altijd overeenkomen met het sterrenbeeld.

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *