Dierentuin

Review van Dierenpark Faunapark Flakkee

Wij werden uitgenodigd voor een dagje Faunapark Flakkee, een dierenpark in Goeree Overflakkee. Nog geen half uurtje rijden van ons vandaan en toch had ik er nog nooit van gehoord. Jammer! En hoe komt dat dan? Daar was ik vooral nieuwsgierig naar. Zou het dan een stom park zijn? Klein? Duur? Tijd om daar zelf achter te komen en er heen te gaan…

Dus in de meivakantie zijn we baar Faunapark Flakkee gereden. Helaas zit het weer niet heel erg mee en komen er steeds meer wolken, maar toch gaan we vol goede moed. Het dierenpark ligt midden in de polder en vanaf de dijk kan ik niet zo goed zien hoe groot het is. De parkeerplaats is niet super groot maar er staan al een aantal auto’s geparkeerd als wij aankomen. De ingang ziet er heel vrolijk en uitnodigend uit en dat is meteen een leuk foto moment.

Bij binnenkomst word je verwelkomd door de stokstaartjes en naast de kassa zit een papegaai in zijn kooi te kletsen. De eigenaresse is er (nog) niet en het personeel bestaat uit vrijwilligers. De vrijwilligster raadt mij aan met vragen te wachten tot de eigenaresse terug is. Dus gaan we meteen maar op pad en zelf op onderzoek uit. Ondertussen zijn we erg benieuwd naar wat voor dieren er allemaal zijn.

Faunapark Flakkee: een nieuw dierenpark ontdekt

Sjors ziet meteen de speeltuin en rent er naartoe. ’Wooow hier is het leuk mama! Ik blijf heel de dag hier klimmen en spelen.’ Naast de speeltuin zie ik een verblijf waarvan de dieren meteen mijn aandacht trekken. Ik ben alweer vergeten hoe ze heten, maar het waren ontzettend grappige beestjes die de hele tijd de gekste kunstjes vertoonden. Later, toen ik de eigenaresse had gesproken, begreep ik pas waarom dat ze een beetje onrustig waren. Maar grappig waren ze wel om te zien.

Toen ik Sjors mee uit de speeltuin kreeg, wandelden we rustig verder. We kwamen de mooiste vogels en uilen tegen, maar ook veel verschillende vossen. Er is een nestje baby vosjes maar deze lieten zich nog niet zien. Alle dieren zitten in goed verzorgde hokken en je kunt de dieren bijna aanraken (wat niet verstandig is natuurlijk) zo dichtbij zijn ze. Dat vind ik vaak een nadeel bij grote dierentuinen: je staat je rot te zoeken in een verblijf om te zien waar de dieren nou zijn en vaak zie je ze niet eens… of heel ver weg.

Onderweg liepen er verschillende vogelsoorten met ons mee, erg gezellig haha. Tot ze een aardige medewerker tegenkwamen en ze eten van hem kregen. Deze jongen werkt er vrijwillig en heeft een beperking, maar is zo ontzettend lief. Hij sprak vol overgave over zijn baan en over de dieren in de verblijven. Hij was het hok van de alpaca’s aan het verschonen en bleef maar herhalen hoe zacht ze waren. Zo schattig!

Contact met de dieren op dierenpark Flakkee
Even een onderonsje met het varken

Verderop zagen we een varken wat steeds heel nieuwsgierig kwam kijken bij ons. En naast hem stonden herten en kangaroo’s. Het begon helaas steeds kouder en donkerder te worden dus besloten we wat door te lopen voor het hard ging regenen. Zo zijn we dus erg snel langs alle leuke dieren gelopen en wanneer we de medewerker tegenkwamen vertelde hij snel even wat over de diertjes.

Terug aangekomen bij de ingang waar ook het restaurant is begon het harder te regenen. Sjors wilde toch nog even in de speeltuin dus besloot ik een koffie te gaan drinken en te kijken of de eigenaresse er al was.

De geschiedenis van Faunapark Flakkee

De eigenaresse was ondertussen gearriveerd en staat mij vriendelijk te woord. Ze vertelt over haar passie en de uit de hand gelopen hobby van de vorige eigenaar, waardoor het park is ontstaan. Nou, niet helemaal waar… Die man had heel verschillende vogelsoorten en de verblijven werden steeds groter. Hij ving steeds meer vogelsoorten op en de gemeente vond dat hij een vogelpark moest worden en toegankelijk voor publiek. Daar had hij echter helemaal geen zin in dus vroeg hij belachelijk hoge toegangsprijzen zodat er nooit iemand kwam.

Toen de man overleed is het park een beetje verwaarloosd en kwam er gelukkig een nieuwe investeerder. Na een tijdje kwam de huidige eigenaresse in beeld en zij wilde er een faunapark van maken met verschillende diersoorten. En zo werd het park steeds verder uitgebreid. Ondanks dat het een onwijs leuk park is, wordt het nog niet heel erg druk bezocht. Vooral mensen van Flakkee zijn er regelmatig te vinden maar de reclame reikt niet ver genoeg. Hoe dat komt? Omdat het veel geld kost om reclame te maken. Zo vertelde ze dat ze bijvoorbeeld geen folders bij de VVV van andere gemeenten mag neerleggen en een advertentie al gauw 400,- kost. Het park verdient net genoeg in de zomermaanden om de winter door te komen en bestaat daarom alleen uit vrijwilligers.

Ontzettend mooi en fijn dat deze mensen daar kunnen en mogen werken. Maar zodra ze zich niet lekker voelen of de bus rijdt niet, dan komen ze ook niet. Vandaag waren er ook niet genoeg mensen om de dieren op tijd van eten te voorzien en vandaar dat ze wat onrustig waren en wat langer dan normaal moesten wachten. Voor ons dus een grappig gezicht dat die beestjes zo rond klommen en renden in hun verblijf, maar ze hadden dus honger.

De marmotten en andere dieren op Faunapark Flakkee

We gaan zeker nog eens terug!

Zodra het wat mooier weer wordt, gaan wij zeker nog eens terug naar Faunapark Flakkee. Het is echt een heel leuk en knus dierenpark waar je je prima een dagje kunt vermaken. Er is ook een midgetgolf baan (tegen betaling) en je kunt er een speurtocht door het park doen. Wij hebben een abonnement op een ander dierenpark, maar Sjors vindt Faunapark Flakkee leuker zegt ze. Omdat de dieren zo dichtbij zijn en het niet ver lopen is. Het gratis en dichtbij parkeren is natuurlijk ook ideaal met kleine kinderen.

Openingstijden en andere parkinfo

Het park is geopend van 30 maart t/m 3 november op woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

De entreeprijzen: t/m 2 jaar gratis, van 3-12 jaar betaal je 7,50 en bij 13 jaar en ouder 9,50

Pinnen is er niet mogelijk dus houd daar rekening mee!

Adres: Duivenwaardsedijk 22, 3244 LG Nieuw Tonge / e-mail: info@faunaparkflakkee.nl

Kijk op de website van Faunapark Flakkee voor meer informatie

Redactie
Laatste berichten van Redactie (alles zien)

Redactie

Dit blog is geschreven door een van de bloggers uit ons team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *