Dierentuin

Betaalbare dierentuinen in Noord-Holland

Ik ga graag op stap met de jongens. Omdat ik liever wat vaker op stap ga, vind ik het fijn wanneer ik relatief betaalbare uitjes kan vinden. Er zijn twee dierentuinen in Noord- Holland die absoluut in het rijtje betaalbaar en leuk vallen. Dat zijn Landgoed Hoederdaell in Anna Paulowna en Van Blanckendaell park in Tuitjehorn.

Landgoed Hoenderdaell

Landgoed Hoenderdaell ligt in Anna Paulowna. Het is een dierentuin midden in het bos. In dit park vind je naast onder andere bruine beren, loslopende ringstaartmaki’s, wolven en kangoeroes ook gepensioneerde circusleeuwen. Je kan zo maar oog in oog staan met een emoe, loslopende hertjes of fazanten. Ook is er een roofvogelshow en kinderboerderij.

Stichting Leeuw heeft een opvangverblijf midden in de bossen van Landgoed Hoenderdaell. Hier worden leeuwen en tijgers opgevangen, verzorgd en voorbereid naar een mogelijke terugkeer naar de natuur.

Voor kinderen tot en met 2 jaar is de toegang gratis, boven de 2 jaar betaal je € 8,- en boven de 5 jaar 14,50-

Betaalbare en leuke dierentuinen in Noord-Holland

Van Blanckendaell Park

Van Blanckendaell Park vind je in Tuitjehorn. Het park is groots opgezet. De dieren die je hier onder andere  ziet zijn kamelen, aapjes, rendieren, alpaca’s, zebra’s, wallaby’s en vele vogelverblijven met arenden en uilen. Naast de dieren zijn er meerdere speeltuinen voor klim en klauterplezier.

Voor  kinderen tot 2 jaar is het park gratis. Voor kinderen van 3 en 4 jaar €7,00. Van 5 t/m 12 jaar € 11,00 en voor 12 jaar en ouder €15,50.

In beide parken is genoeg plaats waar je eten en drinken kan kopen, maar ook waar je zelf meegenomen etenswaar kan nuttigen.

Ervaringen met deze dierentuinen

Onze ervaringen van beide parken is zeer positief. Beide parken hebben we vaker bezocht en elke keer is het weer een avontuur. De parken zijn relatief rustig, groots opgezet, waardoor de dieren veel ruimte hebben om te leven. Er zijn dan misschien geen olifanten en giraffen, maar volop andere prachtige dieren.

Echt een aanraders dus.

Ken jij nog betaalbare uitjes om met kinderen heen te gaan?

Foto’s: privéfoto’s  uit archief lodiblogt 

Redactie
Laatste berichten van Redactie (alles zien)

Redactie

Dit blog is geschreven door een van de bloggers uit ons team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *