MuseumUitjes

Leuke uitjes in Rotterdam met kinderen

Rotterdam is een geweldige stad om met kinderen te bezoeken. Natuurlijk is er de Euromast om te bezoeken, maar er is zoveel meer leuks in Rotterdam met kinderen om te zien en te beleven. Ga een rit maken met de watertaxi, een rondvaart met de pannenkoekenboot en bezoek een museum. Maak er gelijk een weekend Rotterdam van, want er is echt genoeg te doen en te zien.

Hieronder volgen enkele suggesties voor de leukste musea en uitjes in Rotterdam met kinderen.

Maritiem Museum

Het Maritiem Museum in Rotterdam is een leuke plek voor kinderen om te leren over de maritieme geschiedenis van de stad. Er zijn interactieve tentoonstellingen en activiteiten die de zintuigen prikkelen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld aan boord gaan van een schip en ervaren hoe het is om te varen.

Rotterdam Zoo

Een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, de Rotterdamse dierentuin, is altijd een hit bij kinderen. Er zijn meer dan 10.000 dieren te zien, waaronder tijgers, olifanten, apen en giraffen. Er zijn ook verschillende speeltuinen en picknickplaatsen om uit te rusten en te spelen.

Science Centre Delft

Het Science Centre Delft is een educatief centrum waar kinderen kunnen experimenteren en ontdekken hoe wetenschap en technologie werken. Er zijn veel interactieve tentoonstellingen waar kinderen kunnen leren over bijvoorbeeld robots en 3D-printen.

Museum Boijmans Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een kunstmuseum met een grote collectie van Nederlandse en Europese meesterwerken. Het museum heeft een speciale afdeling voor kinderen, genaamd het “Art Studio”, waar kinderen kunnen experimenteren met verschillende materialen en technieken om hun eigen kunstwerken te maken.

Plaswijckpark

Plaswijckpark is een pretpark dat zich richt op kinderen tot en met 12 jaar. Er zijn verschillende attracties, waaronder een rodelbaan, een verkeersspeeltuin en een minigolfbaan. Ook zijn er diverse dierenverblijven en speeltuinen.

Miniworld Rotterdam

Miniworld Rotterdam is een miniatuurwereld van de stad Rotterdam en de omgeving. Kinderen kunnen de stad in het klein zien en leren over de geschiedenis en de architectuur. Er zijn ook verschillende interactieve functies, zoals een trein die door de miniatuurwereld rijdt.

FutureLand

FutureLand is een educatief centrum over de haven van Rotterdam. Kinderen kunnen leren over hoe de haven werkt en hoe goederen worden vervoerd. Er zijn ook rondleidingen en boottochten om de haven te verkennen.

Het Scheepvaartmuseum

Naast het Maritiem Museum, is er nog een andere museum die de maritieme geschiedenis van Rotterdam belicht: het Scheepvaartmuseum. Dit museum heeft een grote collectie scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en andere artefacten uit de maritieme geschiedenis van Nederland.

Kinderen kunnen leren over hoe schepen werden gebouwd, hoe ze navigeerden en hoe ze werden gebruikt voor handel en oorlogvoering. Er zijn ook interactieve tentoonstellingen waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om aan boord van een schip te zijn. Een van de hoogtepunten van het museum is de replica van het VOC-schip de “Halve Maen”. Dit schip werd in 1609 gebruikt door Henry Hudson tijdens zijn ontdekkingsreis naar Noord-Amerika. Kinderen kunnen aan boord gaan van de replica en ervaren hoe het was om op een schip uit de 17e eeuw te zijn.

Daarnaast organiseert het museum ook regelmatig activiteiten en workshops voor kinderen.

Rotterdam met kinderen en voor ouders

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, kunst, wetenschap of gewoon wat plezier wilt hebben, er is genoeg te beleven in Rotterdam voor kinderen van alle leeftijden en voor mama en papa natuurlijk 😉

Hieronder volgen de adressen en webadressen van de genoemde uitjes in Rotterdam voor kinderen:

Het is altijd verstandig om de websites van de uitjes te controleren voor de meest actuele informatie over openingstijden en toegangsprijzen.

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *