Uitjes

10 leuke goedkope uitjes voor een gezin met jonge kinderen

Goedkope uitjes zijn vaak net zo leuk als dure dagjes uit en zijn er ontzettend veel leuke dingen te beleven die weinig geld kosten. kinderen beleven hun omgeving ook op een hele andere manier dan volwassenen. Een dagje uit naar een goedkope speelpark is vaak net zo leuk als een duur attractiepark.

Hieronder een lijst met 10 leuke goedkope uitjes voor het hele gezin.

1. Speeltuin Westerpret

In de speeltuin, Westerpret, ben je wel de hele dag zoet. Voor goedkope uitjes is dit zeker een aanrader! Er is van alles te beleven zoals, klimmen, glijden, springen op een trampoline, je kan er de kabelbaan op en kun je er zelfs quad rijden. En wanneer het een warme dag is, is er ook voldoende waterpret te beleven.

Ouders kunnen er heerlijk vertoeven in het gras en ontspannen. Ook kun je er een Kiosk vinden waar je wat lekkers kunt halen of een ijsje. Uiteraard maak je dit uitstapje nog goedkoper door zelf nog wat te snaaien mee te nemen.

De entree prijzen voor kinderen van 2 t/m 15 jaar zijn € 6,00 kinderen onder de 2 jaar mogen gratis naar binnen. Een volwassenen betaald € 2,00 voor toegang. Speeltuin Waterpret bevindt zich op de Heuvelweg 4 in Zoetermeer.

2. Bakkerijmuseum

Er is veel te doen in het Bakkerijmuseum! Op de woensdagmiddag is er altijd een kinderbakmiddag. Kinderen kunnen onder begeleiding van een bakker een eigen koek maken. Ook staat er regelmatig een poffertjessalon waar je heerlijk van kunt smullen. Iedere dag een museumtheater genaamd de “broodshows”. Voor kinderen is dit lachen, gieren en brullen!

Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar betaal je € 8,00 kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen. Een volwassenen betaald € 9,50 voor toegang. Het Bakkerijmuseum bevindt zich op de Kerkhofstraat 13 in Hattem.

3. De Avonturenboerderij Molenwaard

De Avonturenboerderij is niet zomaar een boerderij! Er valt van alles te beleven, zo kun je in een bootje varen, knuffelen met de dieren, kun je een boerenkarshow bijwonen, spelen in de speeltuin, een rit maken op een pony en ook een leuk entertainment team zoals Fien & Teun bijvoorbeeld. Op de boerderij ben je de hele dag zoet. De Avonturenboerderij is al meerdere malen uitgeroepen tot leukste gezinsuitje van Zuid-Holland.

Voor zowel kinderen vanaf 2 jaar als volwassenen betaal je € 16,95 voor een ticket. Kinderen t/m 1 jaar kunnen er gratis naar binnen. De Avonturenboerderij bevindt zich op de Wilgenweg 3 in Groot-Ammers.

» Lees hier: review over Avonturenboerderij Molenwaard

4. De Mini Efteling

De Efteling is vrij prijzig, gelukkig kun je nu ook de Mini Efteling bezoeken. De Mini Efteling is een klein parkje met een aantal leuke attracties. Je kunt griezelen in het spookslot, kijken naar een spannend verhaal in de poppenkast of de sprookjestuin bekijken. Helaas zal de Mini Efteling in oktober 2022 de deuren definitief sluiten. Onwijs leuk dus om het dit seizoen nog te bezoeken!

Een ticket is vanaf € 6,00 te koop. Je het de mogelijkheid om je ticket uit te breiden met eten en drinken. Voor € 11,75 heb je een ticket inclusief een cake, drinken, patat, een snack en drinken. De Mini Efteling bevindt zich op de Onsenoortsestraat 36a in Nieuwkuijk.

» Lees ook: pretparken voor peuters en kleuters

5. Kabouterpad Bentwoud

Niets is zo spannend voor een kind dan op zoek gaan naar kabouters in het bos! Kabouterpad Bentwoud heeft hier leuke activiteiten voor georganiseerd. Kinderen mogen, voordat zij op zoek gaan, een rugzak ophalen met materialen. Samen loop je een route af en ga je op zoek naar kabouterpaaltjes. Ook kunnen de kinderen er zelf een natuurschilderij maken!

Toegangsprijs is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar € 5.95 daarnaast mogen de kinderen hun rugzak met alle materialen houden en mee naar huis toe nemen. Volwassenen hebben gratis entree. Het Kabouterpad Bentwoud bevindt zich op Wilde Venenpad in Benthuizen.

6. Miniworld in Rotterdam

Miniworld is ontzettend groot en je bent er wel de hele dag zoet. Een miniatuurwereld van ruim 650 m2. Er valt van alles te zien zoals de Kuip, kastelen, Rotterdam Centraal maar ook de Nieuwe Maas. Ook is er een stukje Groot Brittannië gebouwd. Het is nog niet af maar het is nu al ontzettend mooi om te zien! Ook is er een speurtocht, kun je gebruik maken van een rondleiding en mag je een inwoner worden van MiniWorld Rotterdam!

Vanaf € 9,75 inclusief boekje voor kinderen vanaf 3 t/m 11 jaar heb je al een ticket. Vanaf 12 jaar en volwassenen bedraagt dit € 13,45 inclusief boekje. Miniworld Rotterdam bevindt zich op de Weena 745 .

7. Waterspeelpark Splesj

In het Waterspeelpark Splesj zijn er heel wat attracties te vinden. Voor de kleintjes een Turtle Island met water en voor de iets grotere spectaculaire glijbanen. Vooral de Sidewinder is een hele belevenis! Daarnaast is er een grote zwembad van ruim 1.000 m2.

De entree prijzen beginnen vanaf € 7,50. dit verschilt per dagdeel. Het Waterspeelpark Splesj bevindt zich op de Oude Antwerpsepostbaan 81B in Hoeven.

8. Monkey Town

Monkey Town is geen onbekende voor veel ouders en is een indoor speelparadijs voor kinderen van 1 t/m 12 jaar. Kinderen kunnen er heerlijk ravotten. Er zijn glijbanen, trampolines, lasergame ruimtes, voetbalkooien en ook voor de allerkleinsten leuke speelplekken. Ook de ouders kunnen er lekker zitten, ondertussen een boek lezen of online werken en is er een restaurant beschikbaar.

De prijzen voor kinderen vanaf 1 t/m 3 jaar zijn € 5,50 en € 8,95 t/m 14 jaar. Begeleiding (ouders) mogen er gratis naar binnen toe. Monkey Town bevindt zich op diverse locaties door heel Nederland.

9. Linnaeushof

De Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa. Er zijn maar liefst 350 speeltoestellen attracties, een buiten en binnen- speeltuin en ook een waterspeeltuin voor tijdens de warme dagen. Er is een pirateneiland, een super glijbaan en kun je er ook karten! Wat ook enorm leuk is, is de verkeerstuin. Zo kunnen de kinderen al wat verkeersregels leren. Er valt genoeg te beleven in het linnaeushof.

Een ticket kost € 16,00, wat natuurlijk niet heel goedkoop is. Soms zijn er online nog wel eens goedkope deals verkrijgbaar. Ga je er met een hele groep heen vanaf 20 personen, dan zijn de tickets 13,50 per stuk. Het Linnaeushof bevindt zich op de Glipperweg 4C in Heemstede.

10. Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum is ontzettend groot. Daarnaast kun je het grote schip bezoeken. Onwijs leuk voor families en kinderen. Het verhaal van de Walvis kun je bezoeken, een ervaring met een VR- bril voor de kinderen maar ook volwassenen, maar ook een leuke audiotour wat er vroeger allemaal op het schip gebeurde.

Voor kinderen t/m 3 jaar is de entree gratis. Kinderen vanaf 4 t/m 17 jaar betalen € 8,50 en voor volwassenen is de entreeprijs € 17,50.

Tip: heb je een museumjaarkaart dan zijn heel veel musea gratis of je betaalt slechts een kleine bijdrage!

» Lees ook eens: de leukste musea voor kinderen

Genoemde prijzen van de uitjes zijn van 2022.

Tips voor goedkope uitjes

In Nederland valt er nog veel meer te beleven van gratis tot goedkope uitjes. Ga bijvoorbeeld lekker lunchen bij een restaurant met een grote speeltuin en pak de fiets ernaartoe. Dan maak je er gelijk een leuk dagje van.

Dit blog is geschreven door Fallon en zij is het gezicht achter www.faithly.nl Ze schrijft graag over over lifestyle, wat haar bezig houdt in het leven maar je ziet op haar blog ook veel creativiteit terug (zoals haar printables). Haar verhuizing 1,5 geleden heeft haar interesse gewekt voor woningstyling. Daarnaast houdt ze zich veel bezig met duurzaamheid, bewuster leven maar ook besparen. 

Redactie
Laatste berichten van Redactie (alles zien)

Redactie

Dit blog is geschreven door een van de bloggers uit ons team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *