Gezondheid

De beste natuurlijke middelen tegen insecten

Als het zomer is, willen we graag buiten zijn en genieten van het weer. Helaas kunnen insecten zoals muggen en vliegen dat soms verpesten. Ook in huis kan je veel last hebben van muggen en vliegen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke remedies die ons kunnen helpen tegen die kleine ongediertes!

In dit artikel worden verschillende natuurlijke middelen besproken die goed werken tegen muggen, vliegen en andere insecten.

Lavendelolie

Een van de beste natuurlijke middelen tegen insecten is lavendelolie. Lavendelolie werkt goed tegen vliegen en andere kleine insecten. Lavendelolie kan je op verschillende manieren gebruiken; je kunt het gebruiken als spray, je kunt lavendelolie op een doekjes doen en deze in huis leggen of je kunt lavendelolie in een diffuser gebruiken.

Citroenmelisseolie

Citroenmelisseolie is ook een goed middel tegen vliegen en andere kleine insecten. Citroenmelisseolie werkt verfrissend en helpt je bovendien om je huis te ontdoen van ongewenste geuren. Citroenmelisseolie kan je gebruiken in een diffuser of je kunt een paar druppels op een doekje doen en deze in huis leggen. Het kan ook dienen als een afschrikmiddel voor katten en honden.

Kruidnagelolie

Een andere goede optie is kruidnagelolie. Kruidnagelolie is een krachtig middel tegen vliegen en andere kleine insecten. Kruidnagelolie kan je gebruiken in een diffuser of je kunt kruidnagelolie op een doekje doen en deze in huis leggen.

Tea tree olie

Tea tree olie is ook een goed middel tegen vliegen, muggen en mieren en andere kleine insecten. Tea tree olie werkt antibacterieel en helpt je huis te ontdoen van ongewenste geuren, tenzij je de geur van tea tree zelf als ongewenst beschouwt. Het wordt ook wel eens gebruikt om de haren van kinderen mee in te smeren om luizen te weren. Ook zou het helpen tegen vlooien. Er zijn mensen die er bij zweren, maar de geur is ook erg doordringend.

Eucalyptusolie

Als je last hebt van muggen, dan is een goede optie om eucalyptusolie te gebruiken. Eucalyptusolie is een krachtig middel tegen muggen en andere kleine insecten.

Ook basilicum en munt olie helpen goed tegen bijvoorbeeld muggen. Welke je kiest, is ook een eigen voorkeur voor geur. De ene geur vind je nou eenmaal lekkerder dan een andere geur.

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *