Knutselen

Een kerstboom knutselen met origami

Een van de dingen waar ik elk jaar weer blij van word is wel de periode rond kerst. De huiskamer is weer gezellig versierd en er staat natuurlijk ook weer een mooie kerstboom. Ook als je buiten loopt ziet het er heerlijk knus uit met al de verlichte struiken en bomen in de tuinen. Het is voor mij ook de tijd om lekker te freubelen aan leuke nieuwe versieringen samen met Sien. Samen zitten we lekker aan de tafel en al knippend en plakkend maken wij de tofste versieringen. Samen knutselen we met kerst dit keer kerstboom origami.

Kerstboom origami

Dit keer heb ik ook voor jullie een leuke kerst knutsel: een kerstboom origami. Alles wat je nodig hebt is een vouwblaadje en eventueel wat lijm. Vouw je mee?

Zo vouw je de kerstboom

Vouw eerst het vouwblaadje diagonaal en vouw het weer open. Vouw nu de punten rechtsonder en linksboven naar de midden vouwlijn (vouw ook dit weer terug). Vouw de punt waar de vouw lijnen samen komen een klein stukje om. Vouw nu de beide punten weer naar het midden toe, zodat er een vlieger vorm ontstaat.

Stap 1 kerstboom knutselen met vouwblaadjes
Stap 1: zo vouw je de kerstboom

Vouw beide punten van de zijkant naar de midden vouwlijn en vouw beide weer open. Vouw de onderste punt naar boven, zodat de 3 laatste vouwlijnen samen een driehoek vormen.

Stap 2: kerstboom vouwen van origami
Stap 2

Vouw de punt nu weer een stukje terug. Vouw ten slotte nog de 2 punten aan de zijkant weer terug. Plak nu eventueel alles vast en draai het om. Je kerstboom is klaar.

Zo knutsel je met vouwblaadjes een kerstboompje
Stap 3

Meer knutselideeën voor kerst

Het leuke van deze origami kerstbomen is dat je het voor meerdere dingen kunt gebruiken. Je kunt ze in de kerstboom hangen of er een leuke slinger mee maken. Maar je kunt de kerstboom ook gebruiken voor een kerstkaart of de menu kaarten.

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *