Knutselen

Sinterklaas knutsel: een Pietje van klei

Sinterklaas is weer in het land. Voor mij wel een van de gezelligste tijden van het jaar. Lekker samen genieten van alle het leuks (en lekkers ;)). Voor mij is dit ook vooral een heerlijke knusse tijd. Met buiten de regen en de wind lekker samen aan tafel zitten om spelletjes te doen of lekker te knutselen. En natuurlijk horen daar warme chocomelk en pepernoten gewoon bij.

Pietje van klei maken

Mijn dochter Sien is groot fan van klei. Zij kan hier bijna letterlijk uren mee bezig zijn. Daarom heb ik voor een leuke DIY van Foam en Silk klei gekozen dit keer. Dit vrolijke Pietje maak je met de volgende materialen: Foam klei (groen, rood en wit), Silk klei (bruin), klein terracotta potje, chenille draden (2 bruine), wiebelogen en een mooi veer.

Zo maak je dit olijke Pietje

De basis voor dit Pietje is het terracotta potje. Bedek de onderrand met rode Foam klei en het bovenste gedeelte met groene Foam klei. Maak met witte Foam klei de kraag.

Voor de armen maak je 2 bolletjes groene Foam klei en plak je deze aan de bovenkant onder de kraag. Prik een stukje (dubbel!) chenille draad aan beide kanten voor de armen en maak aan het eind een handschoen van witte Foam klei. Ook voor de benen maak je eerst 2 bolletjes van de rode Foam klei en plak je dit vast. Prik ook hier een dubbel stukje chenille draad in en maak aan het eind de schoenen.

Sinterklaas knutsel een Pietje van klei maken

Drogen van Foam en Silk klei

Het voordeel van Foam en Silk klei is dat het aan de lucht droogt, en dus geen warme oven nodig heeft. Laat je Pietje 24 uur drogen en hij is helemaal klaar.

Dit Pietje is echt geweldig om samen met je kinderen te maken en een rij met deze vrolijke Pietjes zal van je huiskamer een vrolijke boel maken. Heel veel knutselplezier samen!

Esmée

Esmée

Vrij laat in mijn leven besloot ik dat ik moeder wilde worden. Op mijn 38e verjaardag beviel ik van een prachtige dochter. Een paar jaar later startte ik mijn blog. Gewoon omdat ik zoveel te vertellen had. Over mijn traumatische bevalling, de premature geboorte van mijn dochter en alles wat ik als moeder meemaakte: ik schreef het van me af. Je kan wel zeggen dat mijn blog mijn therapie was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *